Biopelety, krmiva pro bakterie

TROPIC MARIN® pelety velké NP-BACTO-TRICKS, 5 l

Nové

TROPIC MARIN® pelety velké NP-BACTO-TRICKS, 5 l

Více informací

4 589 Kč

Více informací

Biologicky odbouratelné filtrační médium pro snížení hladin dusičnanů a fosfátů.

NP-BACTO-TRICKS poskytují účinný prostředek ke snížení hladiny dusičnanů a fosfátů v akváriích tím, že působí jako filtrační médium. NP-BACTO-TRICKS se skládají ze směsi přírodních biopolymerů, které jsou odstraněny bakteriemi a jinými aerobními mikroorganismy. Jak rostou, extrahují dusičnany a fosfáty z vody, a tak vytvářejí cennou biomasu, která slouží jako výživa pro filtrátory nebo může být odstraněna odpěňovačem.

Pro aplikaci NP-BACTO-TRICKS vyvinula společnost Tropic Marin ® systém BIO-ACTIF REACTOR 5000, který zajišťuje optimální dodávání kyslíku pro snížení živin.

Výhody:

  • snadno použitelné filtrační médium pro účinné odstraňování dusičnanů a fosfátů
  • díky kompaktní velikosti je vhodný pro ventilační systémy s bioreaktory (např.  BIO-ACTIF REACTOR 5000)
  • vyrobeno z přírodních biopolymerů, které podporují kolonizaci a růst bakterií odstraňujících dusičnany a fosfáty, stejně jako jiných aerobních mikroorganismů
  • cenná biomasa je pak k dispozici jako zdroj živin pro filtrátory nebo může být odpěněna odpěňovačem
  • umožňuje korálům ukázat své nejjasnější a nejživější barvy a zároveň je schopen intenzivně růst
  • bakteriální kolonizace začíná velmi rychle a pak se objevuje průběžně

Použití:

NP-BACTO-TRICKS jsou vhodné pro použití ve větraných bioreaktorových systémech. Pro aplikaci NP-BACTO-TRICKS vyvinula společnost Tropic Marin ® systém BIO-ACTIF REACTOR 5000, který zajišťuje optimální dodávku kyslíku pro snížení živin.

Začněte 100 ml NP-BACTO-TRICKS na 100 l akvarijní vody. V případě potřeby po 4 týdnech dávku zdvojnásobte. Nepoužívejte více než 400 ml na 100 l vody. Odpěňovač je velmi přínosný a pomáhá odstranit přebytečnou produkovanou biomasu a tím i dusičnan a fosfát z biologického akvariového cyklu. Aby tento proces účinně fungoval, měl by být v blízkosti odpěňovače.

Pokud se NP-BACTO-TRICKS ucpe detritem z akvária, můžete se promýt vodou z akvária a poté vrátit do filtru. Doporučujeme jednou za měsíc doplnit NP-BACTO-TRICKS.

12 dalších produktů ve stejné kategorii: