Ballingova metoda

TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL 1800g Zobrazit větší

TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL 1800g

Nové

TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL 1800g

Více informací

899 Kč

Více informací

Mořská sůl neobsahující chlorid sodný (NaCl) je určena pro speciální použití v mořských i sladkovodních akváriích

Použití ve sladkovodních akváriích
• napomáhá udržet dobrý zdravotní stav a růst ryb • chrání před nemocemi a fyzickými deformacemi
V uzavřeném systému sladkovodního akvária jsou koncentrace minerálů a stopových prvků rychle vyčerpávány, což vede k závažným chorobám a fyzickým deformacím
Pravidelné používání TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL doplňuje deficitní složky touto vyváženou recepturou minerálů, stopových prvků a pufračních složek bez potřeby dodávat nadbytek chloridu sodného.
Návod Rozpusťte potřebné množství TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL ve vodě (do 5-ti odměrných lžiček na 1ℓ). Roztok přidejte do akvária a sledujte vodivost akvarijní vody. Postupným doléváním roztoku do akvária se bude vodivost zvyšovat na požadovanou úroveň.
Dávkování Optimální vodivost se určuje dle druhu rybí osádky. Tato rozdílnost existuje vlivem rozdílné vodivosti tropických vod celého světa.
Některé případy jsou uvedeny následovně:
- Jihoamerické řeky 100-300μS/cm
- Africká jezera 400-600μS/cm
- Smíchaná společenství 300-500μS/cm
Použití v mořských akváriích
• napomáhá k dobrému zdravotnímu stavu ryb a bezobratlých živočichů doplňováním stopových prvků a složek potřebných ke stavbě skeletu (kostry) • napomáhá ke stabilní iontové rovnováze – speciálně jako součást doplňování stopových prvků a složek do akvária nazývaný dle autora - Balingova metoda
Růstem vápenatých schránek a koster, vysrážením se a buněčným metabolismem jsou minerály a stopové prvky v uzavřeném systému mořského akvária rychle vyčerpány.
Nedostatečná dodávka těchto složek může vést k nepřirozenému vývoji, růstu a následné náchylnosti k onemocnění nebo poškození. TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL doplňuje všechny minerály a stopové prvky v poměrech obsažených v přírodní mořské vodě a neobsahuje chlorid sodný NaCℓ. To umožňuje udržovat iontovou rovnováhu v akváriu bez dodávání nadměrného množství chloridu sodného.
Pokyny Přidejte patřičné množství prášku TROPIC MARIN® PRO-SPECIAL MINERAL do silného proudu vody ve filtru. Tím zamezíme, aby se případně větší nerozpuštěné částice usadily na korálech. Měřte a kontrolujte všechny důležité parametry vody včetně kH, Ca, Mg, Sr aj. použitím celého spektra testů TROPIC MARIN® .
Dávkování Přidejte 2 zarovnané odměrné lžičky na 100ℓ vody v akvarijním systému týdně. Pro hustě obydlený systém lze množství zdvojnásobit.
Skladujte mimo dosah dětí!

4 dalších produktů ve stejné kategorii: