Ballingova metoda

Ballingovy sole - NaHCO3, TRITON kvalita, 4000g Zobrazit větší

Ballingovy sole - NaHCO3, TRITON kvalita, 4000g

Nové

Ballingovy sole - NaHCO3, TRITON kvalita, 4000g

Více informací

759 Kč

Více informací

Vysoce čistý hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) pro navýšení alkality.

Alkalita, jinak též uhličitanová tvrdost, je základní veličinou k posuzování stability pH akvarijní vody. Přirozeně se snižuje spotřebováváním uhličitanu vápenatého živočichy (korály, vápenitými řasami …). V akváriu se dále následkem vstřebávání kyslíku tvoří slabé kyseliny a rozklad organických látek také postupně alkalitu snižuje. Pokud se alkalita nesleduje, klesne pod kritickou hodnotu a pH začne nekontrolovaně kolísat. Zachováním alkality v mořském akváriu v rozsahu 7 - 12 dKH se obecně udržuje pH v požadovaném rozsahu. Rychlost poklesu alkality v akváriu závisí na množství osazených korálů, způsobu osvětlení, cirkulaci vody a na dalších biologických, fyzikálních a chemických podmínkách. Proto má každé akvárium jiné požadavky na doplňování alkality.

Triton hydrogenuhličitan sodný je balen za použití nejčistších surovin, testovaných a kontrolovaných v laboratoři TRITON Lab.

  • 3 g / 100 l mořské vody zvyšuje alkalitu o 1 ° dKH.
  • Otestujte hodnotu KH (alkality) akvarijní vody a vypočtěte množství hydrogenuhličitanu potřebného k dávkování do akvária.

  • Rozpusťte jej v RODI vodě.

  • Po úplném rozpuštění pomalu nalejte roztok do oblasti s vysokým průtokem ve filtrační jímce.

  • Počkejte několik hodin a otestujte hodnotu KH v nádrži.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: