Sorbenty

Salifert Phosphate Eliminator, 1000ml Zobrazit větší

Salifert Phosphate Eliminator, 1000ml

Nové

Salifert Phosphate Eliminator, 1000ml

Více informací

535 Kč

Více informací

Tekutý odstraňovač fosfátů (PO4)

Salifert Phosphate Eliminator na sebe váže fosfáty, které jsou díky němu odstraňovány efektivněji než normálně. Začíná účinkovat, jakmile ho začnete dávkovat do akvária. Tento odstraňovač fosfátů také zabraňuje vázání fosfátů na korály, živé kameny a písek, což zvyšuje schopnost korálů a vápenných řasy růst mnohem rychleji.

Fosfáty, vázané tímto přípravkem, které nejsou odstraněny odpěňovačem během 24 hodin, budou působením bakterií uvolněny nazpět, zejména když máme větší koncentraci fosfátů. V těchto případech je doporučeno denní dávkování.

Zvýšenou koncentraci fosfátů v pěně odpěňovače, můžete sledovat již po několika hodinách po dávkování.

Pokud testujete vodu akvária při používání odstraňovače fosfátů, neukáže se, že tento přípravek fosfáty váže. Tedy test neukáže nižší hodnotu. Důvodem je, že fosfátový test vyžaduje kyselá činidla snižující pH pod 4, a tak nízké pH rozpouští vázané fosfáty.

  • Z toho důvodu vám informaci o efektivitě tohoto přípravku, dá měření pěny v odpěňovači.
  • Zatímco měření vody v akváriu vám dá informaci kolik fosfátů (vázaných + volných) je stále přítomno.

Dlouhodobější vysoká koncentrace fosfátů má za výsledek jejich vázání na živé kameny a písek. Když se jejich koncentrace snižuje (používáním tohoto přípravku) fosfáty se na kameny a písek nevážou. Jinak řečeno; dekorace v akváriu se stává čistší. Může se jevit, že žádné fosfáty odstraněny nebyly. Proto měření fosfátů v pěně odpěňovače ukáže, zda byly odstraněny nebo ne.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

18 dalších produktů ve stejné kategorii: