Maxspect

Maxspect Turbine Duo 12 - duální výtlačné čerpadlo s ovladačem (~11400 l/h /~115W) Zobrazit větší

Maxspect Turbine Duo 12 - duální výtlačné čerpadlo s ovladačem (~11400 l/h /~115W)

Nové

Maxspect Turbine Duo 12 - duální výtlačné čerpadlo s ovladačem (~11400 l/h /~115W)

Více informací

9 490 Kč

Více informací

Maxspect Turbine Duo 12 

 

 

 

Když půjdeme k jádru věci, tak toto čerpadlo disponuje neuvěřitelnými 2 výstupy!  Nelze ovládat výkon každého výstupu, avšak lze výkon/vytlačenou vodu poslat na různá místa.

Takže, pokud chcete poslat výtlak čerpadla do akvária, tak toho lze dosáhnout několika způsoby (viz ilustrace níže). Pomocí 2 výtlačných výstupů, standardně nebo použitím adapteru ve tvaru "Y", který je součástí příslušenství k čerpadlu Turbine Duo.

 

                  DUAL OUTLET

 

 

 

               SINGLE OUTLET

 

 

 

           COMBINED OUTLET

 

 

 

           2-STAGE OUTLET

 

Tam, kde čerpadla Turbine Duo vynikají je jejich použití při různých aplikacích, kde potřebujeme další zdroj vodního proudění, např. při provozu dalších zařízení jakými jsou chladiče, recirkulační odpěňovače či různé reaktory. Běžně toho lze dosáhnout tak, že se rozdělí hlavní výtlačná hadice (by-pass), ale to není tak praktické z důvodu změny intenzity proudění, protože při změně u jednoho zařízení dochází ke změnám u zařízení dalších, což může ovlivnit jejich fungování.

 

 

Profesionální cestou jak dosáhnout stabilního proudění při zapojení dalších filtračních a jiných zařízení je použití dalšího čerpadla. Použitím dalšího čerpadla dosáhneme konzistentního proudění u napojeného zařízení, avšak to je většinou nákladnější cesta, vyžaduje více místa a přitom se do systému uvolňuje více tepla.

Se dvěma výstupy dosahuje Turbine Duo většího poměru výkon/cena, a tak umožňuje rífařům dosáhnout "více za méně peněz..." Mimo celkový výtlak je další nevýhodou Turbine Duo fakt, že je určen pro interní použití, ale to by mělo být v pořádku, protože většina rífařů chce používat čerpadla především pro interní použití, aby snížili úroveň hlučnosti a nemuseli vrtat otvory a tím riskovat potenciální netěsnosti.

 

 

Čerpadlo je celkem malých rozměrů, navíc můžete jeho rozměry ještě zmenšit při použití 1 výstupu. Kromě toho Maxspect vybavil čerpadlo Turbine Duo celou řadou nástavců/příslušenství, které se budou hodit při různých aplikacích.

Maxspect tak přináší na trh dostupné čerpadlo s vysokým poměrem výkon/cena a kompatibilitou s řídící jednotkou IPV6 používanou pro bezdrátové ovládání. Tím se Turbine Duo dostává do rodiny produktů jakými jsou osvětlení RSX, Recurve, Ethereal, čerpadla Gyre a dalších.

 

 

Technická data

  • Rozměry (d x š x v):   15 x 9.7 x 14.4 cm
  • Váha:  1.6 kg
  • Napětí: 100-240V / 50-60Hz
  • Výstupní napětí:  24V DC
  • Spotřeba:  8 - 115W
  • Max. výtlak:  11.400 litrů

7 dalších produktů ve stejné kategorii: